perjantai 2. elokuuta 2013

Improvisointia marjoilla, eli marjamehu!

Pakastin pitäisi saada tyhjäksi uuden marjasadon myötä, mutta pakkasessa on vain sitä sun tätä, jäämiä talven leipomisista. Mitä voi tehdä vajaalla jäätelöaskillisella valkoviinimarjoja, kysyin mieheltä ja ystäviltä. Vastaus, Keitä mehua.

No, niinpä sitä sitten lähdettiin touhuamaan!

Marjoja oli todella vähän, semmoiset 350g.


Iskin ne sitten kattilaan ja n. 2,5 dl vettä sekaan. Kiehuttelin marjoja n. 15 minuuttia.


Sitten siivilöimään! Tämä ei ollut kovinkaan näppärää, pitäisi keksiä parempi tapa! Mehua tuli vain pari desiä, eli juuri maistiaisten verran.


Sitten vähän sokeria sekaan. Ilman sokeria mehu oli todella hapanta, lisäsin mehuun n. 1 dl sokeria.



Ja siinä se on, ensimmäinen itsekeitetty mehu! Laatu ja onnistumisen tunne korvaa tässä kohtaa määrän sata-nolla!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti