torstai 16. toukokuuta 2013

Virkattu kori

Kuten jo aiemmin kerroin, haaveilin pitkään korien tekemisestä. Neulomalla en uskonut sen oikein onnistuvan (ainakaan haluamallani tavalla), joten pitihän sitä opetella virkkaamaan. Virkkauskurssin toinen osa koostui korin virkkauksesta. Kurssille sai tilata halutessaan kudetta Kauhavan Kangasaitasta. Tilasinkin kurssille Esteri-ontelokudetta harmaana ja luonnonvalkoisena.

Koska olin jo päässyt virkkauksen makuun ja saanut aikaan pari patalappua, pääsin alkuun aika helposti. Ohjeena kurssilla käytettiin Kangasaitan Esteri-korin ohjetta.


 Vieläkään en ole ihan varma, että teenkö korin oikein. Onko ketjusilmukkani oikeasti ketjusilmukoita vai kenties jotain puolipylvään yritelmiä? Ehkä pitäisi etsiä taas virkkausohjeita, joilla opin nämä perusjutut kunnolla oikein.

Kori onnistui mielestäni hyvin ensimmäiseksi tekeleeksi, se pysyy hyvin pystyssä ja on ollut käytössä :) Pitsireunus ei selkeästi luonnistunut niinkuin ohjeessa, koska en yksinkertaisesti osannut lukea ohjetta. Ehkä joku osaisi sen mulle selittää?

Pitsireunuksen tein siis suurin piirtein näin:

7 ketjusilmukkaa, ja siihen seuraavalla kierroksella 3 puolipylvästä, 3 pylvästä ja 3 puolipylvästä.

Tai niin ainakin luulen!

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti